⚡️Цієї ночі Туреччину атакували через Твіттер!

Використовуючи як точку входу в інформаційний простір Твіттер зловмисники поширили низку повідомлень, загальний зміст яких зводиться до:

"Гребля в Хатаї руйнується і незабаром місто буде затоплено повністю, потрібно терміново евакуюватися з міста"!

Дане твердження підтверджувалося фейковими фото та відео знищення греблі.

Результат інформаційної атаки не забарився. Громадяни, які вижили після землетрусу, рятувальники і волонтери почали масово залишати місцевість, через що утворилися величезні пробки з машин.

Цей терористичний інформаційний акт повністю блокував логістичні маршрути постачання гуманітарної допомоги, було зупинено роботу рятувальників, мародери ринули у зруйновані міста.

Уряд Туреччини спробував відреагувати на атаку. Зв'язалися з керівництвом соцмережі, де почали масово банити ботів і щоб зупинити потік біженців, дали вказівку військовим частинам і поліції особисто провести роз'яснювальну роботу, пояснивши, що прорив греблі - це фейк.

Військові та поліції досить успішно впоралися із завданням.

І ось тут постає головне питання: хто стоїть за атакою?

Зрозуміло, що це не мародери. Надто вже грамотно була організована атака і надто великий ресурс був у руках атакуючих. Можна навіть сказати, що ресурс не доступний так званій турецькій опозиції, яка використовує будь-яку можливість звинуватити Ердогана. Якого вже й головною причиною землетрусу там не називають!

То хто ж стоїть за атакою?

Відповідь можна знайти якщо згадати хто любить викликати різного роду хаос та громадське обурення за допомогою ботнет армії у соціальних мережах. Хтось король фейків і пропаганди не тільки у Твіттер, а й інших соціальних мережах.

Хто стоїть за багатьма турецькими опозиціонерами, які активно критикують Ердогана, звинувачуючи його у співпраці із Заходом та зраді інтересів Туреччини?

Відповідь одна - Росія.

Довести це буде не так складно, але для цього буде потрібен час, якого зараз немає.

Тому зараз, коли для порятунку життів постраждалих іноді важлива кожна хвилина необхідно з розумінням поставитися до блокування соцмереж та цензури.

Завдання таких дій зупинити потік фейків і дати постраждалим громадянам отримати необхідну допомогу і не постраждати ще більше.