У Білій Церкві з робочим візитом перебувала Марина Порошенко

07 березня в Білій Церкві з робочим візитом перебувала голова Українського культурного фонду, кандидат медичних наук Марина Порошенко. Під час візиту Марина Порошенко відвідала Білоцерківський національний аграрний університет, де цього дня відбулося свято, приурочене Міжнародному жіночому дню 8 Березня.

Під час зустрічі Марина Порошенко відмітила, що Білоцерківський національний аграрний університету є одним із найстаріших навчальних закладів, де виховуються справжні фахівці своєї справи, справжні патріоти України.

Також наголосила, що разом із ректором університету, академіком НАН України Анатолієм Даниленком та студентами ветеринарного факультет БНАУ 26 лютого цього року вона взяла участь в акції на захист полонених українських моряків. Акція відбулася в м.Одеса на фрегаті «Гетьман Сагайдачний», і під час її проведення було написано та передано 42 листи українським морякам, аби вони могли відчути всенародну підтримку з України.

«Майбутнє України дійсно залежить від таких патріотичних та сміливих хлопців та дівчат. Вдячна викладачам за те, що вони виховують у своїх студентах справжню любов до української землі, відчуття боротьби за волю, незалежність і справедливість в Україні… Під час акції ми показали, що можемо об’єднатися і виступити єдиним фронтом разом з нашими міжнародними партнерами, з молоддю усього світу на захист із вимогами для більш швидкого звільнення наших полонениках моряків. Разом ми обов’язково переможемо!» - зазначила під час заходу Марина Порошенко. На згадку про подію в м.Одеса ректору університету було передано фотокартку.

Дружина Президента висловила вдячність українським студентам, молоді за участь у цій важливій акції, а також викладачам, які підтримують такі акції. Також побажала всім щастя, добра, любові, позитиву, а найголовніше – миру в нашій рідній країні.

Також у рамках візиту поспілкувалася зі студентами Білоцерківського національного аграрного університету, представники ряду факультетів якого організували роботу своїх виставкових стендів у холі університету.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук, звертаючись до присутніх, привітав усіх з Міжнародним жіночим днем, побажав представницям прекрасної статі бути здоровими та щасливими. Окремі вітання та слова вдячності сказав жінкам-педагогам та жінкам-воїнам, які виконують важливу нелегку місію.

Почесну грамоту голови Київської обласної державної адміністрації було вручено кандидату ветеринарних наук, доценту кафедри паразитології та фармакології БНАУ Людмилі Артеменко – за плідну наукову та педагогічну діяльність, удосконалення підготовки спеціалістів та впровадження сучасних методів навчання, значний особистий внесок у забезпечення розвитку ветеринарної медицини. Також привітав співробітників БНАУ, які присвятили роботі в університеті багато років.

Олександр Терещук зазначив, що на рівні області було прийнято рішення створити в Київській обласній державній адміністрації спеціальну комісію, яка займатиметься питаннями аграрного сектору. Поінформував, що 12 березня в Макарівському районі буде проведено форум, присвячений питанням аграрної галузі; також відмітив, що в бюджет області було закладено кошти для фінансування аграрного сектору, відмітив важливість роботи цієї галузі тощо.

Під час заходу слово мав також ректор Білоцерківського національного університету Анатолій Даниленко.

Свої творчі дарунки презентували студенти Білоцерківського національного університету, а також хор.

По завершенню урочистого заходу відбулася прес-конференція, під час якої Марина Порошенко відмітила, що саме в Білій Церкві народилася ідея впровадження інклюзивної освіти – а саме після візиту в березні 2016 року до Білоцерківської загальноосвітньої школи №20, в якій функціонують інклюзивні класи. Тоді вона переконалася, наскільки ця галузь потребує підтримки та допомоги, і саме після цього було розпочато реформу інклюзивної освіти по всій Україні.

Марина Порошенко висловила вдячність керівництву Київської області, які активно долучилися до впровадження інклюзії на Київщині, що дасть змогу всім дітям мати рівні можливості для розвитку та навчання.

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що в Білій Церкві функціонує дитячий реабілітаційний центр «Шанс», на базі якого вже відкрито перший поверх інклюзивно-ресурсного центру. Зазначив, що в поточному році було виділено кошти для будівництва другого поверху, і до кінця літа цього року інклюзивно-ресурсний центр буде відкрито повністю.

«Інклюзивна освіта – одна з найкращих в Україні. Саме в Білій Церкві проводився Всеукраїнський з’їзд, присвячений проблемам інклюзії. Крім того, в місті працює цілий ряд спеціалізованих загальноосвітніх закладів, які пристосовані для виховання дітей з особливим потребами», - наголосив Геннадій Дикий.