З 2013 року у Білій Церкві народилося понад 300 двійнят. Їхніх батьків традиційно вітає міська влада

Статистика свідчить, що у Білій Церкві, у середньому на рік, народжується по 20 двійнят. Це неймовірне щастя для батьків. Це радість для громади, адже наша міська родина поповнюється новими молодими громадянами, які неодмінно любитимуть рідне місто та даруватимуть часточку своєї душі Білій Церкві.

Радісним є те, що наприкінці минулого року міський голова Геннадій Дикий традиційно вітав білоцерківські родини, в яких народилися двійні, а сьогодні ми знову маємо нагоду привітати нові щасливі сім’ї.

07 березня за дорученням міського голови Геннадія Дикого його заступник Катерина Литвиненко зустрілася із такими родинами. Вона привітала присутніх батьків з народженням немовлят, вручивши їм подяки, подарунки та квіти.

Чотири хлопчики та шестеро дівчаток будуть їздити цієї весни на новеньких візочках для немовлят, адже у п’яти родин знову з’явилося подвійне щастя.

Це родини:

- Ведмедиків Костянтина Миколайовича та Наталії Олександрівни (хл./дів.);

- Короленків Максима Віталійовича та Анни Олександрівни (дів./дів.);

- Беркоза Андрія Михайловича та Бахмацької-Беркоз Олени Миколаївни(хл./дів.);

- Цукрових Валентина Миколайовича та Вікторії Михайлівни (хл./дів.);

- Сторожуків Богдана Сергійовича та Анастасії Валеріївни(хл./дів.)

«Вітаю вас усіх з народженням діток, а жінок із наступаючим жіночим святом! Ви тепер маєте чудо, яке будете плекати щодня. Діти завжди варті уваги і ми маємо задля них жити і творити щасливе майбутнє. Передавайте їм свої найкращі риси, і вони обов’язково віддячать вам. Бажаю всім родинам міцного здоров’я, сонячного позитивного настрою»,- зазначила заступник міського голови.

Варто зауважити, що своє ставлення та бачення механізму вирішення проблем сім`ї, материнства, жіноцтва, покращення демографічної ситуації в місті тощо, міська рада здійснює через впровадженням ряду міських комплексних програм соціального спрямування. 

У 2003 році була розроблена та почала діяти Програма підтримки народжуваності, яка в перспективі ввійшла окремим розділом до Міської комплексної програми сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, підтримки сім’ї на 2016-2020 роки. Поряд з основними завданнями Програми, як то: поліпшення якості медичної допомоги населенню, пропаганди здорового способу життя, планування сім`ї, збереження репродуктивного здоров`я тощо, було забезпечено соціальний захист сімей міста, які визначилися в народженні дитини через надання їм адресної матеріальної допомоги. Саме такий підхід (надання цільової адресної допомоги) свого часу був апробований та прийнятий в ряді Європейських країн, і на сьогодні, результатом його впровадження стало суттєве збільшення народжуваності.

У рамках діючої міської Програми, кожна білоцерківська сім`я, в якій народилися двійні, а таких протягом дії Програми (з 2003р.) з`явилось у місті понад 300, отримала від громади міста пам’ятні дарунки у вигляді дитячого візочка.

Принагідно відмітити, що тільки в 2018 -2019 роках, подвійне «пелюшкове диво» з’явилося в 22 щасливих родинах. 2019 рік перейняв «традицію» минулих років і поки що подарував 2 родинам по двоє діток.

Вітаємо родини та бажаємо всім діткам міцного здоров’я, а батькам терпіння та сил виховати достойних громадян України.

У заході взяли участь начальник управління з питань молоді та спорту міської ради Інна Паливода, представники міських ЗМІ.